Crema de mongetes del “ganxet”amb tòfona

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1/2 Kg de mongetes seques del “ganxet”
  • Tòfona per ratllar.
  • 1 Pastanaga
  • 1 Ceba
  • 2 Dents d’all
  • 1Fulla de llorer
  • Oli d’oliva verge extra.
  • Sal.
  • Una mica de cibulet i unes fulles d’espinacs per adornar el plat.

4 racions

Elaboració

Per coure les mongetes seques:

Posem en remull les mongetes en aigua mineral durant 12 hores.
Un cop passat aquest temps, les posem escorregudes en una olla, les cobrim d’aigua freda, hi afegim la pastanaga, la ceba, els grans d’all (amb pell) i la fulla de llorer i esperem que bullin.
Quan bullin s’han d’espantar (hi afegim una mica d’aigua freda), esperem que tornin a bullir i repetim l’operació. Les coem , entre 45 i 60 minuts a foc lent i tapades. Cinc minuts abans d’acabar la cocció, afegim la sal.
Per fer la crema:
Retirem els alls i la fulla de llorer. Reservem part del suc de fer les mongetes (és com un brou).
Ho triturem amb la batedora elèctrica. En el cas de quedar molt espès , hi afegim part del brou reservat.
Hi posem una mica de tòfona ben ratllada.
Ho passem pel colador xinès perquè quedi cremós

Per emplatar:

Escalfem una mica la crema de mongetes, tallem el cibulet el més petit que pugem , posem la crema en un plat i per sobre el cibulet picat, unes fulles d’espinacs i un raig d’oli d’oliva verge extra.

1h 10min


Recepta de cuina de Crema de mongetes del “ganxet”amb tòfona

En el plat per degustar-la.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2367 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: