Crema de nyàmeres amb calamarcets

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1/2 Kg de Nyàmeres
  • 1 Litre de brou de carn casolà
  • 1 Patata
  • 1 Gotet de crema de llet
  • 1 Gotet de llet
  • 20 g de Mantega
  • 2 Calamarcets (comprats nets )
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva

2 racions

Elaboració

Per començar, en un cassó amb una mica de mantega i oli sofregim les nyàmeres i la patata prèviament pelada i tallada a daus.
Quan estigui tot dauradet, hi afegim el brou de carn i ho deixem coure durant 10 minuts.
Seguidament, hi posem la crema de llet i la llet, ho remenem bé, ho deixem coure un parell de minuts més.
Rectifiquem de sal i pebre, si cal. Ho triturem amb el thermomix.
A continuació, tallem els calamars i els posem en una paella amb una mica d’oli i sal. Uns 5 minuts, fins que quedin daurats.
I ja per acabar, emplatem la crema de nyàmeres, hi posem els calamarcets al damunt i amanim el plat amb un raig d'oli d'oliva.

25min

Notes

La nyàmera (helianthus tuberosus) és una planta conreada pel seu tubercle que pertany al mateix gènere que el gira-sol. A Catalunya també es coneix amb el nom de pataca, patarota o patata de canya. A França l’anomenen Topinambour i als Estats Units és coneguda com a Jerusalem Artichoke.
La batata és el tubercle comestible de l'Helianthus tuberosus, de la família de les Compostes. D'aspecte similar a la patata però de forma més irregular, presenta una coloració que va de groc a vermellós. Tradicionalment s’ha destinat més al consum animal i les persones l’han consumit en èpoques de carestia. Això pot explicar el seu poc coneixement entre la població. El seu cultiu és molt senzill i té una alta productivitat. Viu bé en sòls molt variats i necessita poca aigua. Es reprodueix a partir de trossos del tubercle. És un aliment de molta qualitat tant des del punt de vista nutricional com organolèptic. Té una textura més farinosa que la patata i un gust un punt més dolcenc, similar al de la carxofa. És una planta resistent, de fàcil reproducció i, com que un cop collida s'asseca, es sol mantenir en conserva amb vinagre llesta per consumir.


Recepta de cuina de Crema de nyàmeres amb calamarcets

En el plat per degustar-la.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1603 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: