Brou de carn i verdures amb pasta integral

Ingredients

Per un litre de brou:

  • 1,5 Litres d’aigua
  • Oli d’oliva
  • 1/2 Carcassa de pollastre
  • 1 Cuixa de gallina
  • Retalls de vedella
  • 1 Trosset de peu de porc
  • 1 Ceba
  • 1 Tomàquet
  • 1 Os de porc
  • 1 Os de vedella
  • 1 Trosset de costella de porc
  • 1/2 Porro
  • 1 Grapat de cigrons cuits
  • 2 Pastanagues
  • 1/2 Nap
  • 1/2 Xirivia
  • 1/4 de Patata
  • 1 Branqueta d’api amb les fulles
  • 3 Grans d’all
  • Sal

Per la pasta:

  • 100 g d’espirals integrals tricolor

2 racions

Elaboració

Del brou:

Netegem, pelem i trossegem les verdures a trossos petits, excepte els grans d’all, que els deixem pelats i sencers.
En una olla gran, hi posem l’oli d’oliva i daurem els ossos, retalls de carn (vedella, pollastre, gallina, peu de porc, costella de porc,…), entre 5 i 10 minuts aproximadament.
Hi afegim la ceba i les pastanagues trossejades i ho daurem uns 5 minuts. Incorporem la branca d’api trossejada i les fulles i ho daurem uns 5 minuts més. Hi posem el tomàquet trossejat amb el nap, xirivia, porro, patata,…tot a l’olla i ho deixem coure 5 minuts.
Retirem l’escuma que s’ha format a la superfície, ja que són proteïnes coagulades que podrien donar un gust ranci al brou de carn. Tapem l’olla i ho deixem coure a foc molt lent durant unes 3 hores. Ho deixem refredar.
Ho desengreixem : retirem la capa de greix que s’ha format a la superfície de l’olla. D’aquesta manera el brou de carn serà una mica més lleuger. Ho colem molt bé amb un colador xinès.

Per acabar el plat:

Quan el brou bull, hi posem el paquet de pasta integral i segons les instruccions del paquet, deixem coure uns 20 minuts, a foc baix.

3h 40min

Notes

El brou el vaig fer un dia abans.


Recepta de cuina de Brou de carn i verdures amb pasta integral
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Brou de carn i verdures amb pasta integral
A falta de 5 minuts.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Brou de carn i verdures amb pasta integral
A l'inici. El brou el vaig fer el dia abans.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2395 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: