Arròs caldós de llamàntol
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Alta

Ingredients
- 1 Kg de llamàntol
- 1 Ceba mitjana
- 1 Pebrot verd
- 2 Tomàquets madurs
- 4 Dents d’all
- Julivert
- 1 raig de vi blanc
- 400 g d'arròs de gra rodó
- Oli d'oliva extra verge
- ½ litre de brou de peix
- Brins de safrà
4 racions
Elaboració
Separem del llamàntol el cap de la cua i les dues pinces. Tallem la cua del llamàntol a rodelles i el cap pel mig. Traiem la bossa on el llobregant diposita el menjar i hi deixem el coral si en té. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i hi tirem el cap, per enrossir-lo. Tot seguit, hi afegim la ceba tallada a tires fines, el pebrot i un tomàquet tallats a trossos mitjans. Deixem que cogui 10 minuts, hi afegim els alls i una branca de julivert. Ho deixem coure 10 minuts més. Ho mullem amb el vi blanc i deixem reduir l'alcohol. Hi tirem el brou i ho deixem coure 20 minuts. Una vegada el cap de llamàntol hagi deixat anar tot el suc al brou, el colem. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i enrossim la cua i les pinces del llamàntol. Ho retirem i reservem. A la mateixa cassola, hi tirem l'altre tomàquet ratllat i ho deixem concentrar bé. Tot seguit, hi incorporem el brou del cap del llamàntol i deixem arrencar el bull. Hi tirem l'arròs, uns brins de safrà i ho deixem coure 15 minuts . Els primers 7 o 8 minuts a foc fort i després abaixem el foc, ho salem i continueu la cocció.
Quan hagin passat aquest 15 minuts de cocció, hi afegim el llobregant de nou i ho deixem coure uns 2 minuts més. Ja tenim l'arròs cuit i el llamàntol calent. El servim ben caldós.
1h



Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2608 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies