Arròs caldós de llamàntol

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Kg de llamàntol
  • 1 Ceba mitjana
  • 1 Pebrot verd
  • 2 Tomàquets madurs
  • 4 Dents d’all
  • Julivert
  • 1 raig de vi blanc
  • 400 g d'arròs de gra rodó
  • Oli d'oliva extra verge
  • ½ litre de brou de peix
  • Brins de safrà

4 racions

Elaboració

Separem del llamàntol el cap de la cua i les dues pinces. Tallem la cua del llamàntol a rodelles i el cap pel mig. Traiem la bossa on el llobregant diposita el menjar i hi deixem el coral si en té. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i hi tirem el cap, per enrossir-lo. Tot seguit, hi afegim la ceba tallada a tires fines, el pebrot i un tomàquet tallats a trossos mitjans. Deixem que cogui 10 minuts, hi afegim els alls i una branca de julivert. Ho deixem coure 10 minuts més. Ho mullem amb el vi blanc i deixem reduir l'alcohol. Hi tirem el brou i ho deixem coure 20 minuts. Una vegada el cap de llamàntol hagi deixat anar tot el suc al brou, el colem. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i enrossim la cua i les pinces del llamàntol. Ho retirem i reservem. A la mateixa cassola, hi tirem l'altre tomàquet ratllat i ho deixem concentrar bé. Tot seguit, hi incorporem el brou del cap del llamàntol i deixem arrencar el bull. Hi tirem l'arròs, uns brins de safrà i ho deixem coure 15 minuts . Els primers 7 o 8 minuts a foc fort i després abaixem el foc, ho salem i continueu la cocció.
Quan hagin passat aquest 15 minuts de cocció, hi afegim el llobregant de nou i ho deixem coure uns 2 minuts més. Ja tenim l'arròs cuit i el llamàntol calent. El servim ben caldós.

1h


Recepta de cuina de Arròs caldós de llamàntol

L'arròs acabat de fer.
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Arròs caldós de llamàntol

En el plat per degustar-lo.
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Arròs caldós de llamàntol

Degustant un tros de llamàntol.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2121 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: