Arròs caldós de llamàntol
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Alta

Ingredients
- 1 Kg de llamàntol
- 1 Ceba mitjana
- 1 Pebrot verd
- 2 Tomàquets madurs
- 4 Dents d’all
- Julivert
- 1 raig de vi blanc
- 400 g d'arròs de gra rodó
- Oli d'oliva extra verge
- ½ litre de brou de peix
- Brins de safrà
4 racions
Elaboració
Separem del llamàntol el cap de la cua i les dues pinces. Tallem la cua del llamàntol a rodelles i el cap pel mig. Traiem la bossa on el llobregant diposita el menjar i hi deixem el coral si en té. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i hi tirem el cap, per enrossir-lo. Tot seguit, hi afegim la ceba tallada a tires fines, el pebrot i un tomàquet tallats a trossos mitjans. Deixem que cogui 10 minuts, hi afegim els alls i una branca de julivert. Ho deixem coure 10 minuts més. Ho mullem amb el vi blanc i deixem reduir l'alcohol. Hi tirem el brou i ho deixem coure 20 minuts. Una vegada el cap de llamàntol hagi deixat anar tot el suc al brou, el colem. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli i enrossim la cua i les pinces del llamàntol. Ho retirem i reservem. A la mateixa cassola, hi tirem l'altre tomàquet ratllat i ho deixem concentrar bé. Tot seguit, hi incorporem el brou del cap del llamàntol i deixem arrencar el bull. Hi tirem l'arròs, uns brins de safrà i ho deixem coure 15 minuts . Els primers 7 o 8 minuts a foc fort i després abaixem el foc, ho salem i continueu la cocció.
Quan hagin passat aquest 15 minuts de cocció, hi afegim el llobregant de nou i ho deixem coure uns 2 minuts més. Ja tenim l'arròs cuit i el llamàntol calent. El servim ben caldós.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4204 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.