BacallĂ  amb tripes de vedella i cigrons

Categoria:
Recepta per
EstaciĂł:
Dificultat: Alta

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 4 Lloms de bacallĂ  dessalats
  • 500 g de Tripa de vedella
  • 200 g de Cigrons
  • 50 gr de Xoriço
  • 50 gr de Pernil serrĂ 
  • 2 Talls de cansalada viada
  • 4 Alls
  • 1 Ceba petita
  • 2 TomĂ quets madurs
  • 2 Fulles de llorer
  • Pebre vermell
  • Oli d’oliva
  • Sal

4 racions

ElaboraciĂł

De les tripes amb cigrons:

Posem en remull els cigrons en aigua calenta amb sal, almenys 12 hores.
Rentem molt bĂŠ la tripa de vedella diverses vegades. Ho fem fregant amb un raspall fins que quedi molt neta .
En comprar-la procurem que tingui el color mÊs blancs possible i que a primera vista es vegi força neta .
Trossegem la cansalada a tires , el pernil molt picat.
Pelem i tallem fina la ceba i els dents d'all . Ratllem els tomĂ quets .
En una olla rĂ pida posem aigua amb sal i ho portem a ebulliciĂł .
Quan arrenqui el bull, hi introduĂŻm les 2 fulles de llorer.
Tanquem l'olla i quan pugi la pressiĂł baixem el foc i coem la tripa durant 15 minuts .
Un cop cuita la treiem de l'olla i la trossegem. Reservem l'aigua de coure la tripa.
Ara coem els cigrons. En l'olla ràpida hi posem 3 cullerades d'oli d'oliva i, hi daurem la cansalada tallada a tires, el pernil i el xoriço durant 3 minuts.
Ho retirem i reservem. En el mateix oli, hi sofregim la ceba, els alls i el tomĂ quet fins que la ceba estigui transparent uns 7 minuts.
Hi afegim el pebre vermell.
Afegim a l’olla l’aigua de coure la tripa i quan arrenqui el bull hi incorporem els cigrons, el xoriço, la cansalada, el pernil i, la tripa reservada.
Tanquem l'olla i quan pugi la pressiĂł baixar el foc i deixem coure durant 20-22 minuts .
Quan hagi baixat la pressiĂł obrim l'olla. Rectifiquem de sal, hi ho passem tot a una cassola de fang.

Del bacallĂ :

Enfarinem els lloms de bacallĂ , el posem en una paella amb oli i els deixem fregir uns 4 minuts per costat. Els reservem.

Per acabar el plat:

A la cassola on hi tenim la tripa amb cigrons, hi posem els lloms de bacallĂ .
Ho deixem coure tot junt, a foc baix, uns 10 minuts.

Per emplatar:

En un plat, hi posem un llom de bacallĂ  per persona amb la tripa amb cigrons.
Ja es pot servir el plat.

1h 5min


Recepta de cuina de BacallĂ  amb tripes de vedella i cigrons

En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: BacallĂ  amb tripes de vedella i cigrons

Enllaça aquesta recepta:

915 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!