Paella de marisc

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

  • 540 g d’Arròs bomba
  • 1,35 litres de fumet de marisc (2,5 cops la quantitat d’arròs)

Pel sofregit:

  • 2 Cebes de Figueres mitjana picada
  • 1 Pebrot verd mitjà (trossos de 5×5 mm)
  • ½ Pebrot vermell mitjà (trossos de 5×5 mm)
  • 2 Dents d’all picats
  • 2 Tomàquets ratllats
  • 1 Sípia gran (800 g aprox) tallada a trossos petits
  • La melsa de la sípia

Com marisc:

  • 36 Musclos (6 per persona)
  • 12 Cloïsses (2 per persona)
  • 18 Escamarlans mitjans (3 per persona)
  • 500 g de Gambes vermelles petites

Per la picada:

  • 2 Grans d’all
  • Julivert picat
  • 5 Brins de safrà

Com condiments:

  • Pebre negre i vermell mòlt
  • 2 Fulles de llorer pels musclos i cloïsses al vapor
  • 8 Claus d’espècie pels musclos i cloïsses al vapor
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

6 racions

Elaboració

Posem les cloïsses en un bol amb aigua i sal durant uns 30 minuts perquè deixin anar la possible sorra que tinguin al seu interior. Netegem els musclos sota l’aixeta i els retirem les algues que puguin tenir. Obrim els musclos al vapor amb 1 fulla de llorer i 4 claus d’olor. Els deixem refredar. Els reservem. Obrir les cloïsses al vapor, també, amb 1 fulla de llorer i 4 claus d’olor. Les deixem refredar. Les reservem. Tallaem les antenes llargues de les gambes i escamarlans perquè no es cremin quan els saltem a la paella. Posem oli d’oliva en una paella gran i saltem les gambes i escamarlans un parell de minuts. Ho reservem pel final. En el mateix oli, daurem la sípia tallada a trossos petits fins enrossir-la, durant uns 15 minuts. Retirem la sípia i la reservem. A la mateixa paella, sofregim la ceba picada fins que estigui rossa, durant uns 10-15 minuts. Hi incorporem el pebrot verd i vermell tallats a trossets petits i ho sofregim uns 10-15 minuts més. Afegim l’all picat i sofregir 5 minuts més. Mentre, posem a escalfar el fumet de marisc perquè quan l’haguem de fer servir ja estigui calent. Incorporem el tomàquet ratllat al sofregit, la melsa de la sípia, la sípia que teníem reservada, la sal, el pebre negre i vermell i seguim sofregint fins que el tomàquet hagi perdut la seva aigua i ens quedi un sofregit homogeni (uns 10 minuts aproximadament). Mentre es va fent el sofregit, fem la picada. Piquem l’all, el julivert i el safrà en un morter. Hi afegim un parell de cullerades de fumet i el reservem. Incorporem l’arròs a la paella, el remenem bé perquè s’impregni del sofregit i el deixem coure durant 2 minuts. Afegim el fumet de marisc calent, hi incorporem la picada, ho remenem i ho deixem coure a foc viu durant 10 minuts. Ho remenem molt a poc a poc , només cal anar sacsejant una mica la paella. Passats els 10 minuts, distribuim per sobre de l’arròs els musclos, les cloïsses, les gambes i els escamarlans. Acabem de coure 5 minuts més sense remenar. Si faltés fumet, ni afegim una mica. Apagem el foc, tapem la paella amb un drap o paper de diari i deixem reposar la paella de marisc 10 minuts per assentar els sabors.

1h 30min


Recepta de cuina de Paella de marisc

En el plat per degustar-la.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3465 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: