Filets de roger al forn gratinats amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Allioli
  • Patates a lo pobre (les trobareu a les meves receptes)
  • Quatre rogers de mida més aviat gran
  • Oli d'oliva
  • Vi blanc
  • Sal
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Una safata plana metal·lica per anar al forn
Quatre plats grans de porcellana blanca
Una espàtula metal·lica plana
Una mànega pastisera amb un broc petit llis

Elaboració

Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta i les reservem.
Tot seguit, fem l'allioli de la manera tradicional, el fiquem a la mànega pastissera, i el reservem.
Seguidament, netegem els rogers i els filetegem en dues parts a lo llarg.
Seguidament, els fiquem amb la pell a sota en la safata plana, els salpebrem, els reguem amb un raig d'oli i vi blanc, i els enfornem a 180º uns set minuts i els traiem.
A continuació, en la safata per anar al forn, fem quatre llits de patates a lo pobre i damunt de cada llit de patates, fiquem dos filets de roger amb la pell a sota.
Tot seguit, amb l'ajud de la mànega pastissera,fem unes tires d'allioli, i ho fiquem a gratinar fins que estigui una mica daurat.
Per acabar el plat, amb l'ajud d'una espàtula plana amb molta cura, fiquem els rogers en el centre de cada plat, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2308 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: