Mero amb salsa de vermut i safrà amb ametlles

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 6 Filets o talls de mero frescos d’uns 150 g cadascun
  • 1 Ceba
  • 2 Fulles de llorer
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Dues dotzenes d’ametlles pelades

Per a la salsa de vermut i safrà:

  • 2 Escalunyes
  • 1/4 de litre de nata
  • Copa de vermut
  • 1Copa de vi blanc sec
  • Uns brins de safrà
  • Sal
  • Oli d’oliva

4 racions

Elaboració

De la salsa de vermut i safrà:

Piquem les escalunyes i les posem a daurar en una cassola amb una mica d'oli. Hi afegim el vi, el vermut, la nata i els brins de safrà. Hi posem una mica de sal i deixem que bulli a foc molt suau uns 10 min. Mentre, fem la salsa iniciem el procés de fer el mero.

Del mero amb les ametlles i salsa:

Netegem bé els filets de mero i els salem.Tallem la ceba en juliana i en una safata de forn fem un llit amb la ceba. Reposem els filets del mero sobre el llit de ceba. Col•loquem les fulles de llorer sobre i hi tirem un raig d'oli d'oliva. Preescalfem el forn i quan estigui llest, hi introduïm la safata, durant 30 minuts a 220 graus. Uns 5 minuts abans, hi posem les ametlles i la salsa. Traiem la safata del forn i montem els quatre plats. Ja es pot servir.

35min


Recepta de cuina de Mero amb salsa de vermut i safrà  amb ametlles
En el plat per degustar-lo.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1564 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: