Ossobuco de vedella guisat
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1 Kg de carn de jarret de vedella en talls de 2 cm d'ample amb l'os (uns 4 talls)
- 30 g de mantega
- 3 Pastanagues mitjanes
- 2 Cebes
- 1 Tomàquet madur
- 200 ml de vi blanc sec
- 500 ml de caldo de carn
- Farina
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre mòlt
- 2 Fulles de llorer
- Una branqueta de farigola
4 racions
Elaboració
Salpebrem i enfarinem els talls de carn de vedella.
En una cassola de fang, hi posem la mantega i un raig d'oli d'oliva.
Marquem els talls de vedella a la cassola, vigilant que no es cremi la farina.
Traiem la vedella. La reservem.
En la mateixa cassola, hi posem les cebes tallades a grills, i les pastanagues a rodanxes una mica grosses. Ho deixem coure uns 10 o 15 minuts.
En una olla a part, reduim el vi blanc amb el llorer i la farigola. Quan no faci olor d'alcohol, hi afegim el brou de carn.
Posem els talls de vedella a la primera cassola, i hi afegim el tomàquet sencer. Barregem bé tots els ingredients.
Cobrim la cassola amb el brou, que hem preparat amb el vi, el llorer i la farigola. Ho salem. Tapem la cassola i ho deixem coure, uns 90 minuts a foc suau, fins que la vedella sigui tendra del tot.
Finalment, agafem una mica de brou de vedella i triturem part de la ceba, pastanaga ,…fent com una salsa.
Servim un jarret de vedella d’uns 2 cm d'ample amb l'os per persona, amb la salsa per sobre i amb trossos de ceba i pastanaga.
Ja es pot servir.
1h 50min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2686 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies