Sopa d'hivern amb col, xistorra i cigrons
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Tres litres de brou de pollastre
- Una tira de xistorra
- Una ceba picolada
- Tres alls laminats
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Vuit llesques de pa de barra
- 200 grams de cigrons cuits a casa
- Una col d'hivern de mida mitjana
6 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Sis escudelles de porcellana blanca
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, netegem la col i la tallem en juliana ben fina, i la reservem.
Seguidament, en la cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picada fins que és transparent, i tot seguit afegim els alls laminats i la xistorra tallada a rodelles fines.
Quan els alls són una mica rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i les llesques de pa.
Seguidament, abans no es cremi el pebre vermell, afegim el brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull.
Quan les llesques de ja siguin ben toves, passem el batedor de varetes fins que s'han desfet del tot i tot seguit, afegim la col tallada a juliana, els cigrons i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que tot el conjunt és cuit. Corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns set minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera i les sis escudelles.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina d'hivern La cuina de les sopes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3172 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.