Sopa de mandonguilles amb pistons i ous picolats

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre i mig de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Mig litre de llet d'ametlles (la trobareu a les meves receptes)
  • Quatre ous bullits
  • 150 grams de pasta de pistons de mida mitjana
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Tres talls de cansalada de panxeta sense cotna
  • Pa remutllat en llet
  • Farina
  • 800 grams de carn trinxada de porc
  • Un all ratllat
  • Julivert picolat
  • Dos ous esclatats
  • Aigua

5 racions

Utensilis

Una cassola fonda metal·lica
Una sopera gran de porcellana blanca
Cinc escudelletes de porcellana
Una paella gran
Una safata metal·lica plana amb un paper de cuina
Un bol de vidre gran

Elaboració

Quan anem a comprar la carn trinxada, demanem que ens passin la cansalada sense cotna per la picadora juntament amb la carn.
En el moment de fer les mandonguilles, fiquem en el bol: la carn i la cansalada picades,els dos ous esclatats, un polsim de sal i pebre negre, el pa remutllat amb llet i escorregut, un all ratllat, i el julivert picolat. Tot seguit, amb les mans ben netes, remenem tota la barreja i fem unes mandonguilles petites, de manera que en surtin unes unes quaranta unitats, les enfarinem i les anem fregint amb oli d'oliva i les reservem en una safata amb paper de cuina.
A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous durant deu minuts, i un cop cuits els pelem, els picolem amb un ganivet i els reservem.
Seguidament, posem tant el brou de pollastre com la llet d'ametlles a la cassola fonda a foc viu, i deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit fiquem la pasta de pistons, posem el foc mitjà i deixem que vagi coent-se la pasta fins que estigui cuita al "dente".
Tot seguit, afegim: les mandonguilles i els ous picolats, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més i ja ho podrem servir a taula amb la sopera de porcellana i les cinc escudelletes.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2630 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: