Suquet mariner de rajada amb cloïsses, musclos i patates

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Cinc talls de rajada d'uns 250 grams cadascun
  • 500 grams de cloïsses fresques
  • 600 grams de musclos de roca
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua
  • Una ceba picolada
  • Pebre negre en pols
  • Una fulla de llorer
  • Dos alls pelats sense el cor
  • Quatre patates de mida mitjana
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Mig got de vi blanc
  • Julivert picolat

5 racions

Utensilis

Una cassola marinera metàl·lica gran
Uns estalvis
Un morter amb la seva ma
Una cassola metàl·lica fonda
Un setrill
Un colador fi
Un bol de vidre mitjà
Una safata metàl·lica plana

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb un dit d'aigua, obrim els musclos i les cloïsses i un cop oberts, colem el suc amb un colador fi, i el guardem en un bol de vidre.
Tot seguit, traiem mitja clova tant a les cloïsses com als musclos, i ho reservem en una safata plana.A part en un morter fiquem un polsim de sal i dos alls pelats sense el cor, els aixafem amb la ma de morter fins aconseguir fer una pasta i seguidament amb l'ajud d'un setrill anem afegint oli d'oliva com si féssim un allioli (però ha de quedar negat), i el reservem.
Tot seguit, pelem les patates, les tallem en rodelles d'un dit de gruix i les reservem.
A continuació en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i una fulla de llorer.
Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el suc de bullir els musclos, tres cullerots de fumet i deixem que arrenqui el bull a foc baix.
A continuació, fiquem les patates i deixem que vagin coent-se, quan ja són mig cuites, afegim: els talls de rajada salpebrats, les cloïsses i els musclos, un cullerot d'allioli negat, corregim de sal i amb l'ajud de les nanses de la cassola donem unes voltes i deixem que s'acabi de coure fins que la rajada és en el seu punt, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota, i espolsat amb força julivert.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4516 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Isabel Martín Garcia diu:
Hola, Quim. M'agrada molt aquesta recepta, creus que es podria fer també amb turbot? Si es aixi, hauria de ser amb el turbot a filets, es a dir, quatre talls? Moltes gràcies
Quim Lleonart diu:
Amiga Isabel, aquesta recepta perfectament la pots fer amb quatre talls de turbot, i et quedara molt bé. Quim.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: