Púding de plàtans amb melindros i formatge

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit melindros
  • Quatre plàtans
  • Set ous
  • Mig litre de llet sencera
  • 300 grams de formatge tipus Philadelphia
  • 150 grams de sucre
  • Una pell de llimona
  • Una pell de taronja
  • Una branca de canyella
  • Vi de missa
  • Caramel líquid de la marca Royal

10 racions

Utensilis

Una safata fonda pel forn
Una pudinera
Dos fulls de paper de diari
Una cassola fonda
Una batedora elèctrica
Una safata plana de porcellana
Una espàtula metàl·lica plana

Elaboració

Primerament, en el fons d'un motlle per fer púding escampem el caramel líquid, i tot seguit esmicolem els melindros, els reguem amb el vi de missa, i tot seguit els cobrim amb els plàtans pelats tallats a rodanxes.
Seguidament, fem bullir la llet amb: el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja i la branca de canyella, i quan ja ha bullit, ho deixem refredar.
A continuació, retirem les pells i la canyella, afegim el formatge per untar i els ous, passem la batedora elèctrica, i tot seguit ho afegim en el motlle amb la resta d'ingredients.
Tot seguit, fiquem dos fulls de paper de diari en el fons de la safata pel forn, hi posem el motlle al damunt, i omplim la safata fins a tres quartes parts del motlle amb aigua, i ho enfornem a 180º, uns quaranta cinc minuts, i quan clavem un escuradents i surti net, voldrà dir que ja és cuit, i ho deixem refredar en el marbre de la cuina, per ficar-ho seguidament a la nevera al menys una hora i ja ho podrem desclavar, el tallem en trossos d'un dit de gruix, i ja ho podrem servir a taula amb la safata de porcellana.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1972 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: