Estofat de cabirol laminat amb bolets i un toc de xocolata
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 800 g de cabirol sense os i laminat de la part de la cuixa o espatlla. A la carniceria ens ho preparen, si no ho sabem fer. Si el cabirol és de la Vall de Camprodon millor
- 350 g de bolets variats (si són frescos millor)
- Farina
- 2 Cebes petites
- 2 Tomàquets madurs
- 3 Pastanaques
- Una rajola de xocolata negra amb un mínim del 70% de cacau
- 1 litre de brou de verdures casolà
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Oli d’oliva
Per la maceració:
- 2 Cebes grans
- 2 Porros
- 3 Pastanagues
- 2 Fulles de llorer
- 1,5 litres de vi negra
- NOTA IMPORTANT:segons tamany, cal o no tenir-lo en maceració, això no té norma, experiència. Aviam, si és adult tirant a vell, maceració segura.
4 racions
Elaboració
Si cal macerar-lo:
Un dia abans (mínim 24h) en una cassola de fang, hi posem totes les verdures i hortalisses tallades (la ceba a grills, la pastanaga i el porro a rodanxes,…), la carn de cabirol laminada i ho cobrim tot amb vi.
Seguim:
Passat aquest temps (cas de macerar-lo), agafem una paella amb una mica d’oli, salpebrem els talls de cabirol i els enfarinem. Quan l’oli està ben calent, posem el talls laminats a la paella i deixem coure uns 5 minuts , anem girant la carn de tant en tant. Reservem els talls de cabirol.
En la mateixa paella, fem un sofregit amb les cebes i tomàquets. Uns 15 minuts. El reservem.
Salem els bolets (previament nets) i els saltem en la mateixa paella, fins que deixin de treure aigua. Uns 10 minuts. Els reservem.
Passem per la batedora elèctrica , totes les verdures i hortalisses de la maceració del cabirol. Ho passem pel colador xinès perquè quedin més fines (les pastanagues jo no les tritur-ho i les reservo per servir el plat (veure foto). Reservem la resta.
Agafem la cassola de fang on hi ha el vi de la maceració, la posem a foc mig, hi posem les verdures i hotalisses que hem passat pel colador xinès, el sofregit i els talls de cabirol laminats que haviem reservat. Deixem coure uns 10 minuts tot junt a foc mig. Passat aquest temps, posem el foc al minim I deixem coure molt lentament , durant uns 210 minuts. De tant en tant, ho remenem amb cura i mirem si cal afagir-hi una mica de brou de verdures, doncs el vi es va evaporant.
Passats els 210 minuts, hi posem el bolets que haviem reservat i hi ratllem xocolata negra. Deixem coure tot junt a foc baix uns 15 minuts.
Ja es pot servir, jo hi poso les pastanagues a rodanxes que no he triturat.
Aquest plat és millor menjar-lo un dia després de fer-lo.
4h 25min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4637 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.