Suquet mariner de gall de sant Pere amb musclos i cloïsses

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un gall de sant Pere suficientment gran com per quatre comensals
  • Fumet de peix( el trobareu a les meves receptes)
  • Quatre patates de mida mitjana
  • 250 grams de musclos ( si pot ser que siguin de roca)
  • 250 grams de cloïsses fresques
  • Colorant per l'arròs
  • Oli d'oliva
  • Dos porros picolats
  • Tres alls pelats
  • Julivert picolat
  • Sal
  • Vi blanc
  • Pebre negre en pols
  • Una fulla de llorer
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica marinera
Uns estalvis
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un colador
Un morter amb la seva ma

Elaboració

Primerament, en un morter amb un polsim de sal, aixafem un all pelat, afegim un polsim de julivert picolat, i tot seguit anem remenant com si féssim un allioli tot anant afegint oli d'oliva fins aconseguir tenir uns tres dits d'allioli negat, i ho reservem. Tot seguit, netegem el gall de sant Pere l'escatem, tallem les espines exteriors, el tallem en trossos d'uns tres dits d'ample, els salpebrem i els reservem.
A part, pelem les patates, les casquem en trossos regulars, i les guardem en un bol cobertes d'aigua.
A continuació, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim tant els musclos com les cloïsses, i quan són obertes, les traiem, colem el suc amb un colador, i quan ja estan fredes i els musclos també, els retirem mitja clova i ho reservem.
Seguidament, en la cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim : els porros picolats, una fulla de llorer, i quan ja són ben fregits, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el brou d'obrir els musclos, i tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui a bullir.
Tot seguit, afegim les patates cascades, un polsim de colorant de l'arròs, els talls de gall, l'allioli negat, els musclos i les cloïsses, i deixarem que cogui tot plegat uns dotze minuts, ho corregim de sal, i a foc baix, ho deixarem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1941 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: