Mandonguilles de pollastre i cansalada, estofades amb sípia i carxofes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis pits de pollastre de mida grossa
  • Cinc talls de cansalada de papada sense la cotna
  • Una sípia de mida gran
  • 500 grams de carxofes congelades
  • Aigua
  • Una branca d'api
  • Pebre negre en gra
  • Un brot de julivert
  • Tres alls aixafats
  • Una ceba tendra picolada
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Dues fulles de llorer
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Vi ranci
  • Julivert picolat
  • Un all ratllat
  • Pa sec
  • Llet sencera
  • Dos ous sencers

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Un bol de vidre gran
Paper film
Un cassó gran
Una picadora manual o elèctrica
Uns estalvis

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert, bullim les carxofes fins que estiguin cuites al "dente", les escorrem i les reservem.
A part, en una cassola fonda amb: aigua, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, i una branca d'api, coem la sípia fins que estigui cuita, la retirem en colem el brou i el reservem en un bol de vidre. Un cop la sípia està freda, la tallem en trossos regulars i la reservem.
Seguidament, fiquem dos trossos de pa sec a estovar amb la llet sencera, i tot seguit els escorrem i els fiquem en el bol de vidre.
A continuació, passem per la picadora els pits de pollastre i la cansalada, i un cop picats, ho afegim en el bol de vidre.
Tot seguit afegim: un all ratllat, un grapat de julivert picolat,dos ous esclatats, ho salpebrem i amb les mans ben netes ho remenem ben remenat, ho tapem amb paper film, i ho deixem reposar ala nevera dues hores abans de fer les mandonguilles.
Passades les dues hores, agafem la pasta de mandonguilles, en fem unes 24 mandonguilles, les enfarinem i les fregim amb oli ben calent fins que estiguin ben daurades, i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, una fulla de llorer i tres alls aixafats.
Quan tot plegat ja està ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit i un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de coure la sípia, i a foc baix deixem que arrenqui el bull al menys un quart d'hora.
A continuació, afegim: les mandonguilles, la sípia i les carxofes, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

876 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: