Amanida d'endívies amb gambes i anxoves, amb salsa d'alvocats
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Vuit endívies de mida gran
- 600 grams de gambes pelades congelades de mida grossa
- Dues llaunes de filets d'anxova en oli d'oliva
- Salsa d'alvocats (la trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Aigua
- Glaçons de gel
4 racions
Utensilis
Un bol de vidre gran
una safata plana de porcellana
Un cassó mitjà
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, en un cassó mitjà amb aigua i sal, escaldem les gambes tres minuts, i tot seguit, les fiquem en un bol de vidre amb aigua, sal, i un bon grapat de glaçons, i un cop fredes, les reservem en el bol de vidre gran.
Seguidament, netegem les endívies, en reservem unes quantes fulles i amb elles encerclem tota la vorera de la safata i ho reservem.
La resta d'endívies les tallem en rodanxes fines, i les afegim en el bol de vidre juntament amb les gambes, i els filets d'anxoves tallats en dues meitats.
Seguidament, afegim una bona quantitat de salsa d'alvocats, ho remenem tot ben remenat, i ho posem a la safata de porcellana d'una manera ben abellidora, i ja per acabar ho reguem amb una mica més de salsa pel damunt, i ja ho podrem servir a taula.
1h 10min
Etiquetes:
Amanides de primavera Cuina de primavera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1364 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.