Supremes de lluç i gambes estofades amb vi blanc i pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Cinc supremes de lluç d'uns 200 grams aproximadament
  • 800 grams de gambes pelades de mida gran congelades
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Conyac
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una ceba tendra picolada
  • Tres alls laminats
  • Un got de vi blanc
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Quatre llesques de pernil de Salamanca
  • Julivert picolat

5 racions

Utensilis

Una paella gran
Una cassola marinera gran
Uns estalvis
Una safata plana amb un paper de cuina

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli fregim les gambes salpebrades uns tres minuts, i tot seguit les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament, salpebrem les supremes de lluç, les passem per farina, i les fregim tres minuts per cada cara, i les reservem en una safata plana, amb un paper de cuina per treure l'excés d'oli.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli fregim: la ceba picolada, els alls laminats i el pernil tallat a juliana, i tot seguit, afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim un cullerot de fumet i deixem que arrenqui el bull a foc baix uns deu minuts, hi afegirem les gambes i les supremes de lluç, corregim de sal, i amb les nanses de la cassola, hi donem unes voltes, ho espolsem amb julivert picolat, i deixem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1419 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: