Pastís de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre cullerades soperes de sucre
  • Quatre cullerades soperes de farina
  • Mig got de llet sencera
  • Dos ous sencers
  • Dues pomes golden
  • Una poma golden pelada i ratllada
  • Ratlladura de llimona
  • Una cullerada sopera de llevat en pols
  • Gelatina de poma
  • Aigua
  • Mantega

4 racions

Utensilis

Un motlle metàl·lic rodó emmotllable
Una safata rodona de cartró amb una blonda
Un bol de vidre gran
un cassó mitjà
Un pinzell
Un batedor de varetes
un ratllador
Un estri per treure el cor de les pomes

Elaboració

Primerament, engreixem el motlle amb mantega, l'espolsem amb farina i el reservem.
Seguidament, en el bol de vidre posem:una poma pelada i ratllada, la pell de llimona ratllada, el sucre, la farina, els dos ous trencats, la llet, i el llevat en pols.
Tot seguit, ho remenem tot ben remenat amb el batedor de varetes, ho repartim en el motlle i ho posem en el forn prees-calfat a 180º uns 15 minuts i ho retirem.
Mentre que el pastís es cou en el forn, agafem dues pomes golden, les pelem i els hi traiem el cor amb l'estri adient, les tallem en dues meitats cadascuna, i tot seguit les tallem en làmines fines, i les reservem.
A continuació, posem les làmines de poma al damunt del pastis d'una manera abellidora, i fiquem el pastis a gratinar fins que veiem que la poma està daurada, i tot seguit, ho pintem amb un pinzell, amb la gelatina de poma calenta, i ja podrem posar el pastis en la safata de cartró amb blonda, i servir-lo a taula.

1h 10min

Notes

Aquest pastís, a casa meva l'acostumem a fer sobretot els dies de festa en substitució del típic tortell o el braç de gitano,i ja fa uns trenta anys que s'ha convertit en el postre de les festes, a casa nostra.


Recepta de cuina de Pastís de poma

Pastís de poma

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3552 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: