Coca de pasta de full amb sardines i baldanes de ceba

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una placa de pasta de full
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Sucre
  • Dues cebes tallades en juliana
  • Vinagre de poma
  • Sis sardines de mida mitjana
  • Dues baldanes de ceba
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Mel

4 racions

Utensilis

Una placa pel forn amb un full de paper sulfurat
Una safata de cartró amb blonda
un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un polvoritzador de plàstic
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un atuell de plàstic pla
Unes pinces

Elaboració

Quan anem a comprar les sardines a la peixateria, demanem que ens treguin l'espina central i ens deixin les sardines obertes com si fossin un ventall i amb la cua tallada.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fiquem les cebes tallades en juliana amb un polsim de sal i sucre i deixem que vagin coent-se a foc baix, fins que estiguin mig cuites, i els hi afegim un raig de vinagre i un raig de mel, i deixem que s'acabin de coure fins que estiguin ben toves i les reservem.
a part, tallem vuit rodanxes de baldana d'un dit de gruix, les enfarinem i les fregim un minut per cada banda i les reservem.
Tot seguit, salem i enfarinem les sardines, i les fregim en una paella amb oli d'oliva dos minuts per cada cara, i les reservem.
A continuació, espolsem farina en el marbre de la cuina i amb el corró estirem la pasta de full, i amb l'altre corró la punxem,i la tallem en un tros de 50x35 centímetres, i la posem a la placa del forn damunt un paper sulfurat, i tot seguit cobrim tota la superfície de la coca amb dos cullerots de sofregit de tomàquet, i tot seguit hi escampem la ceba pel damunt, i repartim les rodanxes de baldana per tota la coca i hi afegim les sardines repartides d'una manera ben abellidora i ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full estigui ben daurada.
Ja per acabar, retirem la coca del forn, la polvoritzem amb oli d'oliva, posem la coca a la safata de cartró, i ja la tenim llesta per fer el sopar de la revetlla.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta pot ser un bon sopar informal per les revetlles que s'apropen.
Farem tantes coques com comensals siguem a taula.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1652 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: