Picantons a la crosta de pebre verd amb patates panadera
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos picantons (pollastrons) de mida grossa
- Patates panadera (les trobareu a les meves receptes)
- Salsa al pebre verd (la trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Sis patates de mida mitjana
- Quatre cebes tallades en juliana
- Vi blanc
- Conyac
- Oli d'oliva
- Sis alls amb pell aixafats
- Dues fulles de llorer
4 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una safata fonda pel forn
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Unes pinces pel forn
Dues espàtules metàl·liques planes
Elaboració
Primerament, fem la salsa de pebre verd com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
A part, fem les patates panadera com explico a la meva recepta, i un cop fetes, les reservem.
Seguidament, agafem els pollastrons i els obrim a lo llarg, en dues meitats, i els posem en una safata refractària amb: un polsim de sal, un bon raig d'oli d'oliva, un raig de vi blanc, un polsim d'herbes provençals, els alls aixafats, i dues fulles de llorer, i els enfornem a 180º, fins que veiem que ja estan cuits, i passem a muntar els plats.
En quatre plats plans de mida gran, fem un llit de patates panadera i ho reservem.
A part, amb la salsa de pebre verd, cobrim els pollastrons pel damunt, i els posem en el forn a 180º, uns cinc minuts, perquè es gratinin, i quan ja veiem que han fet una crosta de pebre verd, els traiem i fiquem mig pollastró en cada plat, damunt del llit de patates panadera, i ja els podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1537 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.