Mar i muntanya de rigatoni amb bolets i escamarlans

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 400 grams de rigatoni (macarrons ratllats)
  • Un pot de barreja de bolets amb pot de vidre
  • Quinze escamarlans de mida gran
  • Sal
  • Dos porros ben picats amb el ganivet
  • Una fulla de llorer
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Conyac
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Mantega

5 racions

Utensilis

Un wok gran
Una safata de porcellana rodona
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Una escorredora

Elaboració

Primerament, pelem els escamarlans i guardem els caps i les pells en una bossa de congelador, i ho guardem per quan tinguem de fer un fumet de peix.
Un cop pelats, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els escamarlans salpebrats uns tres minuts, els flamegem i els reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli, saltem els bolets escorreguts salpebrats, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
Seguidament, coem els rigatoni amb: aigua, un polsim de sal i una mica de mantega, i quan estan cuits "al dente", els escorrem i els reservem.
A continuació, en el wok amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els porros picat amb una fulla de llorer, i quan tot està ben fregit, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, i dos cullerots del brou de coure el rigatoni, i quan ja arrenqui el bull, hi afegim: els rigatoni, els escamarlans i els bolets, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat us dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb una safata rodona de porcellana fonda.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

525 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!