Pollastre amb escamarlans
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un pollastre bonic, groc.
- Dotze escamarlans grossos.
- Dues cebes mitjanetes.
- Sal, oli verge d'oliva.
- Una copa de vi ranci.
- Pebre negre.
Per la salsa:
- un grapat d'avellanes i ametlles torrades.
- dues llesques de pa el dia abans.
- una mica de pebre vermell.
6 racions
Utensilis
Una cassola, una safata de servir, i una batidora elèctrica.
Elaboració
Rostirem el pollastre en una cassola amb oli, havent-lo salpebrat d'antuvi.
Quan comenci a enrossir-se, hi afegirem la ceba triturada. El girarem, i acabarem d'enrossir. El reservarem.
Passarem per la paella lleugerament, els escamarlans, prèviament salats i empebrats. Els reservarem.
Fregirem les llesquetes de pa, i les posarem al pot de la batidora elèctrica, juntament amb les ametlles, avellanes, una mica d'aigua, el pebre vermell i el vi ranci.
Ho batrem tot ben fi, i ho afegirem a la cassola juntament amb el pollastre, deixant que cogui uns minuts.
Finalment, hi posarem els escamarlans, i deixarem que bulli uns dos minuts més.
1h
Notes
És un segon plat molt agraït, que no costa massa de fer, i és de molta festa.
Etiquetes:
Típica de Catalunya
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1798 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.