AlbergĂ­nies farcides amb: carxofes, gambes i bolets, gratinades amb salsa Aurora

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:  
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 400 grams de carxofes congelades
  • 400 grams de gambes pelades congelades de mida grossa
  • 400 grams de gĂ­rgoles fresques
  • Tres albergĂ­nies de mida gran
  • Quatre porros
  • Sofregit de tomĂ quet (el trobareu ales meves receptes)
  • Vi ranci
  • Oli d'oliva
  • Mantega
  • Sal
  • Farina
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Salsa Aurora (la trobareu a les meves receptes)
  • Un tros de formatge de bola vermell

5 racions

Utensilis

Una safata refractĂ ria de mida gran
Dues espàtules metàl¡liques planes
Cinc plats de porcellana plans de mida gran
Una paella gran
Una cullera de fusta
Un ratllador
Un cassĂł gran
Una cassola metàl¡lica fonda
Un batedor de varetes
Una escorredora

ElaboraciĂł

Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, saltem les gambes tres minuts, les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament,netegem les gĂ­rgoles, les tallem en juliana i les saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrades deu minuts, i les reservem.
A continuaciĂł, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim les carxofes durant deu minuts, i tot seguit les escorrem i les reservem.
Tot seguit, tallem deu llesques d'albergĂ­nia a lo llarg d'un dit de gruix, les passem per sal i farina, i les fregim fins que estiguin cuites, i les reservem.
A part, agafem : les carxofes, les gambes i les gĂ­rgoles, i amb un ganivet ho piquem tot ben picat i ho reservem. Tot seguit, piquem els porros i els fregim amb un raig d'oli, i quan ja estan ben fregits, hi afegim un cullerot de sofregit de tomĂ quet i mig got de vi ranci i ho deixem reduir.
Seguidament afegim: les carxofes, les gĂ­rgoles i les gambes picades, ho remenem amb una cullera de fusta, i deixem que s'acabi de coure tot plegat set minuts mĂŠs i ja tenim la farsa a punt.
A continuaciĂł, posem dos cullerots de salsa Aurora repartida en el fons de la safata refractĂ ria, hi posem cinc llesques d'albergĂ­nia ben repartides, les omplim amb la farsa,i les tapem amb les altres llesques d'albergĂ­nia, hi espolsem formatge de bola ratllat i una nou de mantega al damunt de cada albergĂ­nia, i les gratinem a 180Âş, fins que estiguin ben daurades, i ja les podrem posar cadascuna en el centre de cada plat, amb l'ajuda de dues espĂ tules planes, i ja les podrem servir a taula.

1h 30min





Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!