Mandonguilles estofades en salsa rocafort, amb pèsols i xampinyons
												Categoria: 
						
						 Carns
 
						Carns
						
						
						
						Tipus de plat: Estofat
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Salsa rocafort ![Anar a veure la recepta [Veure recepta]](icons/external_link.png) 
- Brou de pollastre casolà ![Anar a veure la recepta [Veure recepta]](icons/external_link.png) 
- Dos pits de gall dindi de mida mitjana
- Quatre talls de cansalada viada (sense la cotna)
- 200 grams de pèsols congelats
- 300 grams de xampinyons laminats
- Llet sencera
- Pa sec
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dos alls ratllats
- Un ram de julivert tallat (no picat)
- Un ou
- Farina
- Oli d'oliva
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un s estalvis
Un batedor de varetes
Una paella gran
Una cullera de fusta
Uns guants de cuina
Una aranya de filferro
Un ratllador d'alls
Un a safata plana amb un paper de cuina
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
							Primerament, fem la salsa rocafort com explico a la meva recepta, i un cop feta en posem tres cullerots a la cassola de terrissa juntament amb tres cullerots de brou de pollastre, ho batem amb les varetes, i tot seguit hi afegim els pèsols descongelats i ho reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els xampinyons salpebrats uns cinc minuts, i tot seguit els afegim a la cassola juntament amb els altres ingredients.
Seguidament, en un bol de vidre hi posem: els pits de gall dindi i la cansalada viada, passats per la trinxadora, un ou esclatat, un pessic de sal i pebre negre, un grapat de julivert tallat, dos trossos de pa sec remullats amb llet i escorreguts, i dos alls ratllats.
Tot seguit, amb les mans (amb els guants posats), ho remenem tot ben remenat, i ho deixem reposar dues hores a la nevera abans de fer les mandonguilles.
A continuació, posem la cassola a foc baix, i deixem que arrenqui a bullir.
Tot seguit, anem agafant boles de barreja per fer mandonguilles, i les fem de mida mitjana tot procurant que en surtin unes 24 unitats, les passem per farina i tot seguit les fregim amb oli d'oliva, i quan ja estiguin ben rosses, les anem afegint a la cassola amb la resta d'ingredients i hi donem unes voltes amb una cullera de fusta.
Quan veiem que tot el conjunt ja és gairebé cuit, corregim de sal i deixem que cogui cinc minuts més, apaguem el foc, espolsem les mandonguilles amb força julivert, ho deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
														
 1h 10min
 1h 10min 
 Etiquetes: 
						Cuina de primavera  La cuina dels estofats
 
						Etiquetes: 
						Cuina de primavera  La cuina dels estofats  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2115 visites.
 2115 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
								 Angels Gombau i Romo
 Angels Gombau i Romo![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Altres
 Altres Salses
 Salses Salsa
 Salsa 
  
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Postres i dolços
 Postres i dolços




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram