Mandonguilles casolanes a la cervesa negra
Categoria:
Carns
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
Per les mandonguilles (16 unitats):
- 200 g de carn picada de vedella
- 200 g de carn picada de porc
- 1 ou
- La molla de 2 llesques de pa mitjanes remullada amb llet
- 2 grans d’all picats
- Julivert picat
- Pa ratllat
- Pebre negre
- Sal
Pel sofregit i la salsa:
- 1 ceba gran picada
- 3 tomàquets pera ratllats
- Sal
- Pebre negre
- 1 fulla de llorer
- Oli d’oliva verge extra
- Brou de verdures o de pollastre
- 1 cervesa negra
Per la picada:
- Julivert picat
- 1 grapat d’ametlles torrades
- 5 brins de safrà
- 2 galetes
4 racions
Elaboració
De les mandonguilles:
En un bol barregem les carns picades amb la molla de pa remullada amb llet. Tot ben integrat.
Hi afegim l’all i el julivert picats, ho salpebrem i mesclem bé. Hi posem l’ou i ho barregem fins aconseguir una pasta homogènia. Hi afegim el pa ratllat per ajudar a compactar una mica la massa.
Donem forma a les mandonguilles i les enfarinem. Han de sortir 16 unitats.
De la resta del plat:
En una cassola gran amb un raig d’oli d’oliva hi fregim les mandonguilles fins que quedin ben rosses. Les reservem a sobre de paper absorbent.
A la mateixa cassola, fem un sofregit amb la ceba ben picada i el tomàquet ratllat, la fulla de llorer, ho salpebrem i deixem evaporar l’aigua del tomàquet, fins obtenir un sofregit ben homogeni.
Hi incorporem la cervesa negra i deixem evaporar l'alcohol
Hi afegim les mandonguilles de nou i ho cobrim amb el brou. Ho deixem coure mig tapat a foc lent durant uns 30 minuts. Mentre, fem la picada, triturant tots els ingredients en un morter.
Passats els 30 minuts, afegim la picada a la cassola i ho deixem coure 5 minuts més.
Servim 4 mandonguilles per persona acompanyades d’unes llesques de pa. La salsa és molt bona, ideal per sucar-hi pa.
1h 20min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1489 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies