Sopa agripicant oriental "hot and sour"

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Àsia
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 cullerades de midó de blat de moro i 3 cullerades d'aigua
  • 400 ml de brou de pollastre (preferiblement) o de verdures i 360 ml d'aigua
  • 225 grams de tofu suau
  • 170 grams de xampinyons blancs
  • 3 cullerades de salsa de soia
  • 2 cullerades i mitja de vinagre xinès o vinagre de sidra de poma o vinagre de vi d'arròs
  • 1 culleradeta de salsa de soia fosca per a donar color
  • 3 polsades de pebre blanc mòlt o pebre negre
  • 1 ou
  • 1 culleradeta d'oli de bitxo (opcional)
  • 1 cullerada de cibulet picat (opcional)

4 racions

Elaboració

1. Combinem el midó de blat de moro amb 3 cullerades d'aigua tot remenant i reservem.
2. Tirem el brou de pollastre o verdures i 360 ml d'aigua en una olla de sopa mitjana a foc mig i deixem bullir.
3. Afegim el tofu tallat a tires i els xampinyons blancs amb les tiges retallades i els caps tallats a quarts i cuinem 2 minuts.
4. Afegim la salsa de soia, el vinagre, la salsa de soia fosca i el pebre negre, i remenem per a combinar-ho tot bé.
5. Afegim la barreja de midó de blat de moro, remenem contínuament per a espessir la sopa i apaguem el foc.
6. Donem voltes a l'ou batut a la sopa comptant fins a 10, i després amb un parell de palets xinesos remenem en el sentit de les agulles del rellotge tres vegades. Això formarà bonics fils d'ou sedosos a la sopa.
7. Afegim si volem l'oli de bitxo i el cibulet picat i servim la sopa calenta.
8. Si volem la sopa encara més picant, hi afegim una mica més d'oli de bitxo o unes polsades de flocs de xili vermell.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

361 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!