Sopa agripicant oriental "hot and sour"
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Àsia
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 2 cullerades de midó de blat de moro i 3 cullerades d'aigua
- 400 ml de brou de pollastre (preferiblement) o de verdures i 360 ml d'aigua
- 225 grams de tofu suau
- 170 grams de xampinyons blancs
- 3 cullerades de salsa de soia
- 2 cullerades i mitja de vinagre xinès o vinagre de sidra de poma o vinagre de vi d'arròs
- 1 culleradeta de salsa de soia fosca per a donar color
- 3 polsades de pebre blanc mòlt o pebre negre
- 1 ou
- 1 culleradeta d'oli de bitxo (opcional)
- 1 cullerada de cibulet picat (opcional)
4 racions
Elaboració
1. Combinem el midó de blat de moro amb 3 cullerades d'aigua tot remenant i reservem.
2. Tirem el brou de pollastre o verdures i 360 ml d'aigua en una olla de sopa mitjana a foc mig i deixem bullir.
3. Afegim el tofu tallat a tires i els xampinyons blancs amb les tiges retallades i els caps tallats a quarts i cuinem 2 minuts.
4. Afegim la salsa de soia, el vinagre, la salsa de soia fosca i el pebre negre, i remenem per a combinar-ho tot bé.
5. Afegim la barreja de midó de blat de moro, remenem contínuament per a espessir la sopa i apaguem el foc.
6. Donem voltes a l'ou batut a la sopa comptant fins a 10, i després amb un parell de palets xinesos remenem en el sentit de les agulles del rellotge tres vegades. Això formarà bonics fils d'ou sedosos a la sopa.
7. Afegim si volem l'oli de bitxo i el cibulet picat i servim la sopa calenta.
8. Si volem la sopa encara més picant, hi afegim una mica més d'oli de bitxo o unes polsades de flocs de xili vermell.
Etiquetes:
Cuina internacional Soia Sopa
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
930 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sí, és clar, en realitat el sancocho dominicà és de set carns (deluxe), però una versió més senzilla de la recepta és...
Algú em demana "Temperatura del forn? Ventilador cal?". Jo cuino amb un forn de gas "a la vieja usanza". Normalment les...
Amic Joan, quan dius cansalada, vols dir cansalada crua fresca o bacó (-fumat- normalment envasat en llonzes)?
Quin mestratge Jordi! Una recepta a tenir en compte per la seva originalitat. Ara que dic jo, fer una truita com aquesta no...
Val, gràcies!