Quiche Lorraine de bledes i calçots, amb cansalada viada
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: França
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis fulles de bledes sense la penca
- La part blanca de sis calçots
- Una placa de pasta de full
- Cinc talls de cansalada viada sense la cotna
- Oli d'oliva
- Tres ous frescos
- Aigua
- Sal
- Farina
- 200 cl. de nata líquida per muntar
- 100 cl. de llet sencera
- Nou moscada en pols
- 200 grams de formatge Emmental ratllat
8 racions
Utensilis
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Una safata de cartró rodona amb blonda
Un cassó gran
Un cullera de fusta
Un full de paper sulfurat
Un motlle rodó desemmotllable
Una paella gran
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, prees-calfem el forn a 200º.
Seguidament, espolsem amb farina el marbre de la cuina, i estirem la pasta de full amb el corró, després la punxem amb el corró de punxar, i la posem en el motlle amb un paper sulfurat en el fons, tallat de forma rodona, i amb els dits anem repartint la pasta per tot el voltant del motlle i la reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i un pessic de sal, escaldem les fulles de les bledes uns vuit minuts, les escorrem i les piquem amb un ganivet i les posem en el bol de vidre.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, saltem els calçots picats en brunesa ben petita, juntament amb la cansalada viada també tallada ben menuda, i quan tot el conjunt ja esta ben fregit, ho afegim en el bol juntament amb les bledes.
A continuació, batem els ous i els afegim en el bol, juntament amb la nata líquida, la llet, i el formatge ratllat, ho remenem amb una cullera de fusta, ho corregim de sal i nou moscada, i amb aquesta barreja omplim el motlle, posem el forn a 180º, i posem a coure el pastis durant 30 minuts, i un cop cuit, el deixem refredar, el desemmotllem i el posem damunt la safata de cartró amb la blonda i ja el tenim llest per servir a taula.
1h
Notes
Aquest pastis, si ja no és temps de calçots, els podem substituir per porros.
Etiquetes: La cuina de la quiche Lorraine Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1445 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.