Vedella estofada a la jardinera
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de vedella de la part del jarret, llata, o garreta, tallada a tacs per estofar
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Brou de pollastre
- Sofregit de tomàquet
- 150 grams de mongetes verdes planes congelades
- 150 grams de pèsols congelats
- Dues pastanagues
- 200 grams de faves petites congelades
- 200 grams de xampinyons frescos laminats
- Una fulla de llorer
- Tres alls pelats
- Dues cebes tendres
- Mig got de conyac
- Vi ranci
- Un brot de julivert
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Uns estalvis devímet
Elaboració
Primerament, tallem tant les mongetes com les pastanagues a la brunesa petita, i les reservem.
Seguidament posem: aigua, un pessic de sal, i un brot de julivert, a la cassola fonda, i quan arrenqui el bull, afegim les mongetes, la pastanaga, i les faves, i deixem que coguin fins que estiguin cuites, i tot seguit hi afegim els pèsols i els deixem coure cinc minuts, i ja ho podem colar tot plegat i ho reservem.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli, saltem els xampinyons laminats salpebrats, durant set minuts, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, posem a fregir els tacs de vedella salpebrats, juntament amb les dues cebes picades, els alls, i el llorer, fins que la carn comenci a estar daurada, i tot seguit hi afegim mig got de conyac i deixem que redueixi. Tot seguit afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet amb mig got de vi ranci, i deixem que redueixi, i a continuació afegirem el brou de pollastre que ens cobreixi la carn, i a foc mitjà deixarem que vagi coent fins que la carn estigui gairebé cuita, i llavors és quan hi afegirem: les verdures i els xampinyons, corregim de sal, i deixem que cogui tot el conjunt, fins que tot plegat estigui cuit al nostre gust, apaguem el foc i deixem que reposi cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola ambs uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Per fer aquesta recepta, jo us aconsello que quan aneu a comprar la carn, demaneu: jarret, llata, o garreta de vedella, perquè són carns molt meloses, i milloren l'estofat.
Etiquetes: La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3172 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.