Nius de patata amb gules i gambes amb all i bitxo
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Quatre nius de patata
- Una capsa de gules de 50 grams
- 150 grams de gambes pelades
- Dos alls laminats
- Dos bitxos petits
- Sal
- Oli d'oliva
- Conyac
- Julivert picat
4 racions
Utensilis
Motlle per fer els nius de patates
Dues paelles mitjanes
Quatre plats grans de porcellana
Una paella fonda gran
Elaboració
Primerament, fem els nius de patata tal com explico a la meva recepta i un cop fregits, els desemmotllem i els posem cadascun en el centre del seu plat, i ho reservem.
Tot seguit, en una paella mitjana amb un bon raig d'oli d'oliva, posem un all laminat i un bitxo, i quan ja comencen a estar daurats, hi afegim les gambes amb un pessic de sal, ho flamegem amb un raig de conyac, retirem les gambes, i lliguem el suc de la cocció tot donant voltes amb el mànec de la paella, i ho reservem damunt la planxa calenta.
A part, en un altre paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim un all laminat i un bitxo, i quan ja comencen a estar daurats, hi afegim les gules amb un pessic de sal, les remenem amb una espàtula de fusta i després de cinc minuts, les repartim en els quatre nius que tenim preparats en els quatre plats, i tot seguit repartim les gambes al damunt de les gules, i amb una cullera gran, escampem el suc de la cocció com si fos una salsa, espolsem una mica de julivert picat pel damunt de les gambes, i ja ho tenim a punt per servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, tant la podem fer com a primer plat, o com aperitiu.
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
800 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amiga Teresa, si vas a les m3eves receptes, podràs veure la recepta allioli fet amb llet, que també et pot ser interessant....
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...