Nius de patata

Aquesta recepta, més que un plat, és una guarnició, que pot acompanyar tan peixos a la graella, planxa, o forn, com també carns. Els podem fer farcits amb verduretes saltades, bolets, o qualsevol guarniment que ens agradi.

Ingredients

  • Quatre patates grans, tipus Mona lisa (són les ideals per fregir)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Paper de cuina

4 racions

Utensilis

Un estri, per fer els nius.
Una paella fonda.
També les podem fregir amb fregidora.
una safata plana amb un paper de cuina

Elaboració

Primer de tot, pelem les patates, i les tallem a rodelles ben fines.
Seguidament, tallem les rodelles en juliana molt prima, i acte seguit, anem omplin l'estri de fer els nius, amb la juliana de patata.
A continuació, tanquem el motlle, i fregim les patates amb força oli d'oliva, fins que veiem que les patates, són ben rosses.
Seguidament, ho desemmotllem, afegim un polsim de sal, i els deixem damunt un paper de cuina, perquè absorbeixi tot l'oli de fregir-los.
Acte seguit, ja els tenim a punt, per fer-los servir com a guarnició, en el plat que més ens agradi.

40min

Notes

Normalment, aquests estris, els podem trobar a les botigues de parament per la llar.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4098 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: