Cassoleta de llom amb xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Mig kilo de tallets de llom.
  • Una ceba tendra o de Figueres.
  • Una tomaca escalivada.
  • Una cullerada de farina de blat.
  • Sal i oli i un polsim de sucre negre.
  • Una llauna de xampinyons o 200 grs. frescos.
  • Una tassa de vi ranci.
  • Canyella en pols i farina per fregir el llom.
  • Brou de pollastre.

Elaboració

Adobarem el llom amb sal, oli i canyela en pols. El deixarem mitja hora.
L'enfarinarem i fregirem en una paella.
En una cassola, posarem la ceba tallada petita, i quan comenci a enrossir, hi afegirem la tomaca triturada, a la que hi afegirem un polsim de sucre. Ho deixarem que caramelitzi.
Quan ho tinguem al punt, afegirem el llom, el vi ranci, i pocs minuts després el brou (cobrir).
Deixarem que bulli una mica, i afegirem els xampinyons, deixant-ho que cogui a foc lent durant uns vint minuts.

30min

Notes

És un plat que si el fem d'un dia per l'altre, és molt més gustós.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3989 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Elvira Herreros Anglada diu:
La cullerada de farina de blat, quan es posa? La descripció no ho diu
Quim Lleonart diu:
Amiga Elvira, la farina de blat dissolta amb aigua, s'acostuma a afegir-la al final de la recepta, per si cal espessir-la una mica.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: