Salsa de llimona amb tàperes

Ingredients

  • Tres llimones grans
  • 50 grams de tàperes
  • Mantega(no margarina)
  • Sal
  • Un litre de fumet blanc [Veure recepta]
  • Conyac
  • Vi blanc
  • Farina de blat de moro (si cal)

6 racions

Utensilis

Un cassó gran
Un batedor de varetes
Un atuell de plàstic amb tapa
U na cassola metàl·lica fonda
Un colador fi
Un exprimidor manual

Elaboració

Primerament, fem el fumet com explico a la meva recepta, i un cop fet, el colem i reservem.
A part, pelem dues llimones procurant que la pell ens quedi el més sencera possible i tot seguit la tallem en juliana molt petita i la reservem.
Seguidament, exprimim les tres llimones i en reservem el suc.
A continuació, en un cassó de mida gran amb un tros de mantega, saltem la juliana de la pell de llimona, tot remenant amb el batedor de varetes, fins que la pell de llimona estigui ben tova.
Afegim un raig de conyac, ho flamegem i seguidament, hi afegim el suc de les llimones, un raig de vi blanc, el fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull, posem el foc baix, i deixem que cogui uns vint minuts. Tot seguit, hi afegim les tàperes, corregim de sal, i si cal, afegim una mica de farina de blat dissolta en aigua freda, fins aconseguir la textura desitjada, la deixem refredar, i ja la tenim a punt per fer servir.

1h

Notes

Aquesta salsa, és molt adient per tot tipus de peixos, ja siguin: a la planxa, a la graella, fregits, arrebossats, al vapor o al forn.
Hi ja una recepta que és un referent com el "llenguado a la meu nier".


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1340 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: