Tonyina en escabetx

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → País basc
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un tronc de tonyina de 30 cmts. de llarg
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en gra
  • Pebre vermell dolç
  • Una pastanaga pelada i tallada per la meitat
  • Dos porros tallats a trossos
  • Dues branques d'api
  • Una cabeça d'alls tallada per la meitat
  • Un brot de farigola
  • Un brot de romaní
  • Dues fulles de llorer
  • Vinagre blanc
  • Sal

12 racions

Utensilis

Un gastrònom metàl-lic ( d'alumini o d'acer inoxidable)

Elaboració

Agafem el llom de tonyina, i el netegem bé d'espines i tendrums. El salem, i el cobrim amb força pebre vermell. El posem en el gastrònom, i tot seguit hi afegim la resta d'ingredients. Seguidament, posem tres parts d'oli, per una de vinagre, que ho cobreixi. Ho posem al forn a 100º, i ho deixem coure uns 60 minuts. Quan porti 30 minuts al forn, el girem amb l'ajud d'unes pinces llargues, per no cremar-nos. Un cop cuit, el deixem refredar, i el podem posar a la nevera, fins el moment de servir-ho.

1h 15min

Notes

Aquesta recepta, me la va donar un xef company de fogons, que es diu ASIER BOLADO.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

574 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: