Arròs camperol de tardor
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Mig conill, si pot ser de camp,tallat a trossos petits.
- 300 g de cargols ben nets.
- 250 g de bolets de temporada
- 2 tallades de carbassa
- Branques de romaní i de farigola
- Mitja cabessa d'alls
- 4 tomàquets madurs triturats
- Mitja copa de conyac
- Arròs
- Oli d'oliva verge, sal, pebre negre i pebre vermell
2 racions
Elaboració
Després d'haver netejat ben bé els cargols i haver-los bullit dues vegades amb aigua sense sal, els poseu a bullir de nou amb aigua, sal i una branca de farigola i una de romaní. Quan hagin passat uns vint minuts, els coleu i els reserveu.
Sal-pebreu el conill i poseu-lo a rostir amb una mica d'oli d'oliva, unes quantes dents d'all sense pelar i dues o tres branques de farigola i romaní. Quan veieu que es comença a tornar doraret, li afagiu la mitja copa de conyac i deixeu que passin uns deus minuts i apagueu el foc. Reserveu el conill.
En el mateix oli d'haver fet el conill, poseu a fer els bolets. Quan veieu que estan al seu punt li afagiu dues dents d'all tallades ben petites i reserveu-lo.
Talleu una tallada de carbassa a cubs d'uns dos cm i la fregiu amb oli d'oliva. Quan veieu que es torna dorada la reserveu.
Amb el tomàquet triturat feu un sofregit amb una mica de sal i una collarada petita de pebre vermell.
Poseu una olla d'aigua a bullir amb una mica de sal, una tallada de carbassa i branques de farigola i romaní i deixeu que bulli un quart d'hora.
Poseu tots els ingredients en una cassola al foc, si pot ser de fang, i li afagiu uns deu collerots del brou de carbassa i herves. Deixeu que bulli uns deu minuts i li afagiu l'arròs rectificant de sal. La mida de l'arròs serà: la quantitat que us càpiga en el puny, sis vegades. O sigui, sis punys.
Deixeu que bulli sense remanar durant quinze minuts i apagueu el foc i deixeu-lo reposar cinc minuts més.
Ja el podeu servir
2h
Notes
Per acompanyar el plat feu una amanida de rabes i de postres unes clementines. Per a beure va bé un vi negre jove una mica fresquet.
Recepte d'el·laboració pròpia
Etiquetes:
Arròs Cargols Conill
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4351 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.