Bandes de poma , amb crema

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres plaques, de pasta de full
  • Tres pomes, tipus golden
  • Quatre cireres confitades
  • Crema pastissera [Veure recepta]
  • Sucre
  • Un pot de gelatina de poma
  • Farina
  • Dos ous batuts

6 racions

Utensilis

Una mànega pastissera, amb un broc llis, de mida gran.
Un corró, per estirar la pasta de full.
Un corró per punxar
Dos fulls, de paper sulfurat
Un estri per treure el cor de les pomes

Elaboració

Primerament, espolsem el marbre de la cuina amb farina, i tot seguit, estirem la pasta de full amb el corró, i en tallem en quatre trossos per fer les bandes.
Seguidament, punxem la pasta de full, i amb l'ajuda de la mànega pastissera, fem dues tires de crema pastissera, a lo llarg de cada banda.
A part, pelem les pomes, els hi traiem el cor amb un estri especial per això, les tallem en dues meitats (a lo llarg), i tot seguit, les tallem a rodelles ben fines.
Seguidament, anem posant les rodelles de poma escalonades, a lo llarg de cada banda, i al final, hi posem una cirera confitada.
Quan ja tenim la banda preparada, fem una ratlla amb sucre damunt de la poma, a lo llarg de la banda, pintem les voreres amb ou batut, i ho espolsem amb sucre.
Tot seguit ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full és cuita i daurada.
Quan ho traiem del forn, ho pintem amb gelatina de poma, escalfada en un cassó, amb un rajolí d'aigua, i ho deixem refredar, abans de servir-ho a taula, amb una safata amb blonda.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1316 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: