Estofat de sèpia amb patates i pèsols

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 g de sèpia que el peixater ens ha netajat
  • 1 kg de patates
  • 1 pot de pèsols cuits extra
  • 1 tasseta d'oli
  • 2 cebes grosses
  • Julivert trinxat
  • Sal
  • Pebre blanc o negre en pols
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 cullerada de puré de tomàquet
  • 1/2 l de vi negre
  • 1 copa d'aiguardent

Per a la picada:

  • brins de safrà
  • 3 alls fregits
  • ametlles torrades
  • Elaboració

4 racions

Elaboració

Per començar, en un cassola amb oli fregiu-hi la ceba tallada ben petita.
Quan estigui ben daurada afegiu-hi la sèpia tallada a daus, les patates tallades a trossos, la farigola, el llorer, el julivert, el pebre, el puré de tomàquet, l'aiguardent i el vi negre i deixeu-ho coure, uns 25 minuts.
Per fer la picada, tritureu amb el morter les ametlles, el safrà, els alls fregits . Després poseu-hi una mica d'aigua i remeneu-ho bé.
Saltejem els pèsols a la paella
Finalment, afegiu la picada al cassola de la sèpia amb els pèsols, deixem uns 2 o 3 minuts fent xup xup i rectifiqueu de sal i ja podeu emplatar-ho.

30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8107 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: