Fricandó de vedella (recepta de la sogra )
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 talls ( o 3 si son petits ) de la part de la ¨llata¨ per persona.
- 3 cebes mitjanes
- Farina
- Canyella en pols
- Sal
- Oli de oliva
- 1 pot de Llaneges, jo ni poso 2.
- Un grapadet de moixernons dessecats
4 racions
Utensilis
Cassola de fons gruixut
Elaboració
Posarem els moixernons amb aigua per que se hidratin.
Esmicolarem la ceba ben petita i reservarem.
En la cassola que farem la carn i posem un bon raig de oli i el escalfem.
Salem cada tall de carn, li posem una mica de canyella i els enfarinem.
Els fregim, ben espolsats, uns trenta segons per banda i els reservem.
Amb el mateix oli sofregim la ceba, que salarem, afegirem un rajolí de aigua i deixarem coure, tapada, a foc suau fins que estigui transparent.
Repartirem la carn per damunt de la ceba, la cobrirem amb aigua calenta, salarem , afegirem els moixernons escorreguts i courem tapat a foc suau.
Anirem remenant, amb molt de conte, de tan en tant.
Quan casi estigui cuita abocarem les llaneges escorregudes i o deixarem acaba de coure.
I ja podrem emplatar i sucar- i pa.
2h
Notes
Es pot acompanyar de unes patates, mal tallades, fregides.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1437 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara que es temps de carxofes, se hi escau molt posar-ne al arròs de bacallà, ho posarem, tallada a quarts quant casi...
Quan dic sucar dos papers de foli, amb refereixo a untar-los amb oli.
Amb respecte, això no es pot dir popets amb samfaina ja que nomes porten ceba, all i tomàquet, i com jo ho entenc, els...
Dolors, vols dir que en lloc de dir llevat en pols, hauria de dir llevat fresc?
Me he deixat de dir que el suc que ens sobrarà el podem guardar o congelà, i un altra dia bullim ous, els pelem i tallem...