Amanida d'arròs primavera

Ingredients

  • 300-350 gr. de arròs llarg
  • ½ kg. de tomàquet triturat
  • 250 gr. de tonyina de llauna
  • 200 gr. de pèsols
  • 4 ous
  • Olives de Aragó
  • Una llauna de pebrot del pi-quillo

4 racions

Elaboració

Bullim el arròs amb força aigua, a la que haurem posat sal, uns 20 minuts, te que quedar al ¨dente¨, el refredem amb aigua freda i el posem a escorre, reservem.
En una paella amb una mica de oli, fregim els pèsols, salats i tapats, a foc suau, quan estiguin cuits els reservem.
Amb la mateixa paella fregim el tomàquet triturat i salat i una punteta de sucre, es per treure la acidesa, si el tomàquet es de pot no cal posar-li sucre perquè ja venen preparats, reservem deixant-lo refredar.
Dels 4 ous tres els bullim per fer-los durs ( ja ho sabeu en un pot posar els ous coberts de aigua i quan comenci a bullir contar 10 minuts i refredar-los amb aigua, poseu una mica de sal al aigua) tallar-los quan estiguin ben freds a rodanxes i reservar.
Tallar el pebrot de piquillo a tiretes i reservar.
Amb el ou que ens queda fer una maionesa una mica espaseta.

En una platera fonda ho muntàrem de la següent manera:

Posarem una capa de arròs, un centímetre mes o menys, la tomaca fregida , la tonyina i acabem tapant amb el arròs que ens queda.
Escampem per el damunt la maionesa ben repartida.
Posem els pèsols cobrint-lo tot, acabem amb les rodanxes de ou, les tiretes de pebrot i les olives.
Es posa una estona a la nevera i es serveix fresc.

30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1528 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!