Carpaccio de poltre del Ripollès amb romaní i flocs de formatge

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 gr. de filet de poltre del Ripollès.
  • 50 gr. de formatge parmesà
  • Romaní
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

4 racions

Elaboració

- Talla el filet de poltre en filets fins.
- Estén el filet en una font àmplia amb molta base i posi una mica de sal.
- En un bol posa l'oli d'oliva verge extra i el romaní (millor fer-ho un dia abans, perquè l'oli s'impregni de l'aroma del romaní, amb el pal de fer l’all i oli, ho matxaques bé.
- Talla finament el formatge parmesà, col.loca'l sobre els filets de poltre. Mulles un pincell en el bol de l'oli i romaní i pinta els filets de poltre.
Ja es pot servir.
Nota: es pot congelar el filet i així, amb la màquina de tallar embutits, es poden tallar els filets més fins, però s’ha de fer mínim 15 minuts abans, per no notar la fredor i menys el gust de gel. Jo ho prefereixo sense congelar, un bon ganivet i pràctica.

20min

Notes

Aquest plat el fan al restaurant L'Enclusa a Molló. La foto és meva però el plat de la foto és de L'Enclusa.

Al Ripollès més de 50 criadors d’eugues s’han unit per formar l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès. Els seus poltres es crien en extensiu, l’estiu el passen a alta muntanya i a l’hivern baixen a les valls. A la tardor, quan els ramats baixen de les muntanyes, els poltres passen a la fase d’engreix, que es realitza de forma natural a base de cereals i farratge sense additius ni medicaments.
L’època de sacrifici és al voltant de l’any de vida i s’aconsegueix una molt bona qualitat de la carn per la seva tendresa i per les seves característiques. La carn de poltre és un aliment sa, nutritiu i amb unes característiques especials que la diferencien de la resta de carns. És molt tendra i una mica dolça, té pocs greixos i molt de ferro.

La cria d’aquests poltres contribueix al manteniment de la raça de Cavall Pirinenc Català. Aquesta prové dels encreuaments entre eugues autòctones de les comarques pirinenques i els grans cavalls de carn que oferien les parades militars durant el segle XX. El cens aproximat és d’uns 5.000 animals. És una raça equina localitzada en set comarques dels Pirineus i Prepirineus, destinada principalment a la producció de carn i, de manera secundària, a activitats turístiques.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2308 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: