Saltat de sípia, gambetes i gírgoles amb salsa de marc de cava

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una sípia mitjana de 500 grams aproximadament
  • 500 grams de gambetes congelades pelades, de mida mitjana
  • 500 grams de gírgoles
  • Una ceba picolada
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Tomàquet fregit
  • Salsa de marc de cava (la trobareu a les meves receptes)
  • Aigua
  • Una branca d'àpi
  • Dues fulles de llorer
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Tres alls pelats, aixafats
  • Un got de vi blanc

4 racions

Utensilis

Una paella gran
Una cassola marinera
Un batedor de varetes
Una espàtula de fusta
Un colador fí
Un cassó gran
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en un cassó gran amb: aigua, l'api, el llorer, un grapat de pebre negre en gra, i mitja ceba, bullirem la sípia fins que sigui ben cuita.
Seguidament, l'escorrem i guardem el brou.
Seguidament, en una cassola marinera amb un rajolí d'oli, fregirem: la ceba picolada, els alls aixafats i dues fulles de llorer.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim una mica de tomàquet fregit i un raig de vi blanc.
Tot seguit, afegim una mica del brou de coure la sípia i una mica de salsa de marc de cava, que la farem com explico a la meva recepta.
Mentre es cou tot aquest fons, a part en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltejarem les gírgoles tallades a juliana amb una mica de picada d'all, oli i julivert picolat, feta amb la batedora elèctrica. Tot seguit, ho salpebrem i les afegirem a la cassola juntament amb : les gambetes i la sípia tallada a trossos regulars.
A continuació, corregim de sal, ho deixem coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho tindrem llest per servir a taula en la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1002 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: