Manetes de porc, estofades amb mongetes rogenques

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de mongetes rogenques cuites
  • Quatre manetes de porc
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats, aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Mitja ceba pelada
  • Un tròs d'àpi
  • Tomàquet fregit
  • Un got de vi ranci
  • Aigua

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Un colador xinès
Un bol de vidre gran
Un bufador

Elaboració

Primerament, netegem les manetes amb el bufador, per treure tots els pels que puguin tenir, i les tallem en dues meitats a lo llarg i a lo ample.
A continuació, les fiquem en una cassola fonda amb: els grans de pebre negre, l'àpi, la ceba tallada per la meitat, el llorer, i un polsim de sal,fins que veiem que les manetes són cuites Cobrim amb aigua i deixem que coguin fins que veiem que les manetes són cuites. Tot seguit, les colem tot reservant el brou de la cocció, i les reservem.
Seguidament, en la cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim : la ceba picolada, els alls aixafats i una fulla de llorer. A continuació, afegim quatre cullerots de tomàquet fregit i el vi ranci.
Quan el vi ja ha reduït, afegim una mica del brou de coure les manetes, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts. Seguidament, afegim els trossos de manetes, les mongetes rogenques, i deixem que s'acabi de coure tot junt, uns dotze minuts més, i ja podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola.

1h 30min

Notes

Les receptes de " peus de porc ", jo sempre les faig amb manetes, perquè són més tendres i triguen menys temps en coure.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1623 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: