Puding de porros amb gambetes

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit porros picolats
  • 300 grams de gambes pelades de mida gran
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua
  • Pebre negre en pols
  • Nou moscada
  • Conyac
  • Mig litre de nata líquida per muntar
  • Mantega

8 racions

Utensilis

Una pudinera gran
Una safata fonda, pel forn
Un full de paper film
Una paella gran
Un cassó mitjà
Una safata plana, de porcellana blanca
Una batedora elèctrica
Un bol de vidre gran
Tres fulls de paper de diari

Elaboració

Primerament, untem la pudinera amb mantega, la folrem amb el paper film, i la reservem.
Seguidament, picolem els porros i les gambes, i ho saltegem en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, ho flamegem amb una mica de conyac, i ho reservem.
A continuació, fiquem la nata líquida i els ous en un cassó, passem la batedora elèctrica i ho corregim de sal i nou moscada. Tot seguit, ho fiquem en el bol de vidre, i ho barregem juntament amb els porros i les gambes.
Seguidament, omplim la pudinera amb aquesta barreja, ho tapem amb les puntes del paper film, ho fiquem a la safata fonda, amb paper de diari en el fons, i omplim la safata amb aigua, fins arribar a tres quartes parts, de la pudinera.
Ho enfornem a 180º, durant 60 minuts, i quan clavem un escuradents i surti net, ja ho podrem treure del forn. Tot seguit, deixem refredar, ho desclavem, i ho posem en la safata de porcellana, per servir a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, quan és temps de calçots, els podem substituir pel porros.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

640 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!