Llom al forn sobre llit de patates amb allioli, gratinat

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un morter d'allioli
  • Patates bullides i fregides ( les podeu veure a les meves receptes )
  • Una branca de llom de porc, d'un quilo aproximadament
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Herbes provençals
  • Vi ranci
  • Conyac
  • Aigua
  • Tres alls aixafats
  • Dues fulles de llorer

4 racions

Utensilis

Una safata fonda per anar al forn
Una safata plana de porcellana blanca
Una paella gran
Un cassó gran
Un ganivet filetejador
Un morter amb la seva mà
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, fem les patates com explico a la meva recepta, i les reservem.
Seguidament, agafem la branca de llom, la salpebrem, i la fiquem a la safata per anar al forn.
A continuació, afegim : les herbes provençals, els alls aixafats, el llorer, un got de vi ranci, un got de conyac i el reguem amb força oli d'oliva. Afegim un dit d'aigua, i l'enfornem a 180º, uns 60 minuts.
Passat aquest temps, el deixem refredar i amb l'ajud d'un ganivet filetejador, l'anem tallant en filets de mig dit de gruix aproximadament.
Agafem les patates, les tallem a rodelles, i cobrim tot el fons de la safata de porcellana amb elles. Tot seguit, les cobrim amb una mica d'allioli, i a continuació, cobrim les patates amb els talls de llom. Untem el llom amb una mica d'allioli, i tot seguit, ho gratinem en el forn, fins que l'allioli és una mica daurat.En compte de no cremar-nos, ho traiem a taula i ho fiquem damunt el plat de fusta, i ja ho podrem servir.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1329 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!