Sorpreses de pasta de full amb crema i pinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Pasta de full per fer setze discos de pasta de full
  • 100 grams de pinyons
  • 200 grams de sucre
  • Quatre ous batuts
  • Un litre de crema pastissera [Veure recepta]
  • Farina

8 racions

Utensilis

Una placa pel forn amb paper sulfurat
Una safata de cartró amb blonda rectangular
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Un motlle rodó tallapastes de sis centimetres de diametre
Un motlle rodó tallapastes de nou centimetres de diametre
Un bol de vidre mitjà
Un pinzell
Un batedor de varetes
Un estri per fer boles de gelat

Elaboració

Primerament, fem la crema pastissera com explico a la meva recepta i la reservem.
Seguidament, espolsem el marbre de la cuina amb farina i estirem la pasta de full, i després la punxem amb l'altre corró. Tot seguit, amb l'ajuda del talla-pastes de sis centímetres, tallem vuit discos i els fiquem al damunt del full de paper sulfurat. Tot seguit, els pintem amb ou batut amb l'ajuda d'un pinzell.
Seguidament, amb l'estri per fer boles de gelat, posarem una bola de crema en el centre de la base del disc.
Tot seguit, amb el talla-pastes de nou centímetres, tallarem vuit discos, els pintarem amb ou per les dues cares i taparem la bola de crema que tenim en el disco de sis centímetres.
Amb l'ajuda del talla-pastes gran segellem totes les vores, i ho repassarem amb l'ajuda d'una forquilla.
Per acabar, repassarem amb ou batut tota la superfície, escampem uns quants pinyons pel damunt, ho espolsem amb sucre, i ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full estigui daurada.
Traiem les pastes de full del forn, les repartim en la safata de cartró amb blonda, i ja les podrem servir a taula.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

960 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: