Mongetes verdes estofades amb pèsols i xampinyons
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de mongetes verdes planes
- 600 grams de xampinyons naturals laminats
- 300 grams de pèsols congelats
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una fulla de llorer
- Un got de vi blanc
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Aigua
6 racions
Utensilis
Dos cassons grans
Una paella gran
Una cassola de terrissa
Una espàtula de fusta
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal bullim les mongetes planes tallades a trossos regulars fins que són cuites al "dente" i les reservem.
Seguidament, fem el mateix amb els pèsols. A part, en una paella amb un raig d'oli, saltem els xampinyons salpebrats laminats, i quan són mig cuits els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, la fulla de llorer i el sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim una mica de brou de bullir les mongetes, i deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit, afegim : les mongetes, els pèsols i els xampimyons, ho remenem amb l'espàtula de fusta, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho tindrem llest per treure a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina d'hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2371 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.