Mongetes verdes estofades amb pèsols i xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de mongetes verdes planes
  • 600 grams de xampinyons naturals laminats
  • 300 grams de pèsols congelats
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una fulla de llorer
  • Un got de vi blanc
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Aigua

6 racions

Utensilis

Dos cassons grans
Una paella gran
Una cassola de terrissa
Una espàtula de fusta
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal bullim les mongetes planes tallades a trossos regulars fins que són cuites al "dente" i les reservem.
Seguidament, fem el mateix amb els pèsols. A part, en una paella amb un raig d'oli, saltem els xampinyons salpebrats laminats, i quan són mig cuits els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, la fulla de llorer i el sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim una mica de brou de bullir les mongetes, i deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit, afegim : les mongetes, els pèsols i els xampimyons, ho remenem amb l'espàtula de fusta, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho tindrem llest per treure a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1535 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: