Mongetes verdes estofades amb pèsols i xampinyons
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 600 grams de mongetes verdes planes
- 600 grams de xampinyons naturals laminats
- 300 grams de pèsols congelats
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una fulla de llorer
- Un got de vi blanc
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Aigua
6 racions
Utensilis
Dos cassons grans
Una paella gran
Una cassola de terrissa
Una espàtula de fusta
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal bullim les mongetes planes tallades a trossos regulars fins que són cuites al "dente" i les reservem.
Seguidament, fem el mateix amb els pèsols. A part, en una paella amb un raig d'oli, saltem els xampinyons salpebrats laminats, i quan són mig cuits els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, la fulla de llorer i el sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim una mica de brou de bullir les mongetes, i deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit, afegim : les mongetes, els pèsols i els xampimyons, ho remenem amb l'espàtula de fusta, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho tindrem llest per treure a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h 10min
Etiquetes:
Cuina d'hivern
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1535 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...