Conill al forn gratinat amb allioli
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un conill i mig de quilo aproximadament
- Sis alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Conyac
- Vi ranci
- Un cullerot d'aigua
- Herbes provençals
- Un morter d'allioli
4 racions
Utensilis
Una safata refractaria fonda
Uns estalvis
Un pinzell
Un morter amb la seva mà
Un setrill
Elaboració
Primerament, agafem el conill tallat a trossos regulars, els salpebrem i els fiquem a la safata refractaria.
Tot seguit, hi afegim : els alls aixafats, les herbes provençals, el conyac, el vi ranci, el llorer, el cullerot d'aigua, i un bon raig d'oli d'oliva.
Seguidament, ho enfornem a 180º, fins que veiem que el conill és cuit.
Mentre es cou el conill, amb el morter i un setrill d'oli d'oliva. fem l'allioli de la manera tradicional i el reservem.
Quan el conill ja és cuit, anem ficant els talls de conill de la manera més plana possible i amb l'ajud d'un pinzell els anem pintant amb l'allioli pel damunt i seguidament els gratinem a 180º, fins que l'allioli és ben daurat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels rostits La meva cuina amb conill Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6763 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.