Conill al forn gratinat amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Un conill i mig de quilo aproximadament
  • Sis alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Conyac
  • Vi ranci
  • Un cullerot d'aigua
  • Herbes provençals
  • Un morter d'allioli

4 racions

Utensilis

Una safata refractaria fonda
Uns estalvis
Un pinzell
Un morter amb la seva mà
Un setrill

Elaboració

Primeramant, agafem el conill tallat a trossos regulars, els salpebrem i els fiquem a la safata refractaria.
Tot seguit, hi afegim : els alls aixafats, les herbes provençals, el conyac, el vi ranci, el llorer, el cullerot d'aigua, i un bon raig d'oli d'oliva.
Seguidament, ho enfornem a 180º, fins que veiem que el conill és cuit.
Mentre es cou el conill, amb el morter i un setrill d'oli d'oliva. fem l'allioli dela manera tradicional i el reservem.
Quan el conill ja és cuit, anem ficant els talls de conill de la manera més plana posible i amb l'ajud d'unpinzell els anem pintant amb l'allioli pel damunt i seguidament els gratinem a 180º, fins que l'allioli és ben daurat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3229 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!