Carxofes a la brasa

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 5 Carxofes (10 meitats)
  • Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

2 racions

Elaboració

Tallem els tronxos de les carxofes i, agafant-les per la base, les esclafem perquè s’obrin.
Les rentem o escorrem de cap per avall i les col·loquem a les graelles amb les fulles cap per baix.
Al cap d’una estona, uns 5 o 10 minuts, les girem posant les fulles cap amunt i les amanim per dins amb sal, oli i pebre negre.
Les deixem coure uns 30 minuts més, fins que siguin ben cuites. El temps de cocció, és en funció de la mida de les carxofes. Es veu clarament si estan cuites o no, la primeres fulles han de quedar una mica negres. Per servir-les les partim per la meitat.

Opcional:

S’hi pot posar també vinagre per amanir-les.
També es pot posar un gra d’all dins de cada carxofa.

40min


Recepta de cuina de Carxofes a la brasa

En el plat per degustar-les.

Recepta de cuina de Carxofes a la brasa

En el plat per degustar-les.

Recepta de cuina de Carxofes a la brasa

Detall de les carxofes, només veient la de sota, no cal dir res més. Això, que estem a l'inici de la temporada.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

13408 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: