Arròs amb sípia i verduretes
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Cinc tassetes d'arròs
- Una ceba mitjaneta de Figueres
- Una tomaca madura o tomacó mitjà
- Dues sípies mitjanes
- 12 musclos
- Pebrot
- Albergínia
- All i julivert
- Un pessic de pebre vermell dolç
- Un gotet petit de conyac
- Carxofa, pèsols a gust
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
4 racions
Utensilis
Una cassola per arròs
Elaboració
Posarem una cassola al foc amb l'oli i ratllarem la ceba.
Quan comenci a rossejar, hi afegirem la tomaca ratllada.
Quan estigui al punt, hi tirarem el conyac i després d'uns minuts ho reservarem.
Hi posarem la sípia a trossos petits, i deixarem que es begui el seu propi suc. Quan comenci a agafar color, hi afegirem els musclos sense closca, donarem dos tombs i ho reservarem.
Tallarem a daus el pebrot i albergínia, i la sofregirem fins que estigui una mica tou i ho reservarem.
Posarem seguidament a la cassola l'arròs i el sofregirem lleugerament.
Hi tirarem el pebre vermell.
Afegirem tot seguit tots els ingredients anteriors, i posarem aigua fins a cobrir-ho -unes 10 tassetes aproximadament-, i deixarem que bulli uns quinze minuts plegat. Uns cinc minuts abans de treure-ho dels fogons, hi afegirem l'all i julivert.
1h
Notes
Si el tomàquet és àcid, podem posar al sofregit una culleradeta petita de sucre.
Com hem dit, podem posar-hi les verdures que creiem oportú. Els pèsols i la carxofa la fan molt bona.
Pot ser plat únic, amb una bona amanida al mig de la taula.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7468 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.