Arròs amb sípia i verduretes

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Cinc tassetes d'arròs
  • Una ceba mitjaneta de Figueres
  • Una tomaca madura o tomacó mitjà
  • Dues sípies mitjanes
  • 12 musclos
  • Pebrot
  • Albergínia
  • All i julivert
  • Un pessic de pebre vermell dolç
  • Un gotet petit de conyac
  • Carxofa, pèsols a gust
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua

4 racions

Utensilis

Una cassola per arròs

Elaboració

Posarem una cassola al foc amb l'oli i ratllarem la ceba.
Quan comenci a rossejar, hi afegirem la tomaca ratllada.
Quan estigui al punt, hi tirarem el conyac i després d'uns minuts ho reservarem.
Hi posarem la sípia a trossos petits, i deixarem que es begui el seu propi suc. Quan comenci a agafar color, hi afegirem els musclos sense closca, donarem dos tombs i ho reservarem.
Tallarem a daus el pebrot i albergínia, i la sofregirem fins que estigui una mica tou i ho reservarem.
Posarem seguidament a la cassola l'arròs i el sofregirem lleugerament.
Hi tirarem el pebre vermell.
Afegirem tot seguit tots els ingredients anteriors, i posarem aigua fins a cobrir-ho -unes 10 tassetes aproximadament-, i deixarem que bulli uns quinze minuts plegat. Uns cinc minuts abans de treure-ho dels fogons, hi afegirem l'all i julivert.

1h

Notes

Si el tomàquet és àcid, podem posar al sofregit una culleradeta petita de sucre.
Com hem dit, podem posar-hi les verdures que creiem oportú. Els pèsols i la carxofa la fan molt bona.
Pot ser plat únic, amb una bona amanida al mig de la taula.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3688 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: