Rap amb escamarlans i cloïsses
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 16 Talls de rap
- 16 Escamarlans
- 2 Dotzenes de cloïsses (demanar- les sense sorra)
- Oli d'oliva sua
- Sal
- Farina
- 1,5 litres de brou de peix casolà comprat fet (d’entrada 1 litre)
- 2 Branques de julivert
- 1 Llesca de pa petita
Pel sofregit:
- 3 Cebes (millor si són de Figueres)
- 3 Tomàquets madurs
- 2 Dents d’all
- Sal
- Oli d’oliva suau
 7 racions
 7 racions
Elaboració
Del rap (lo primer que hem de fer):
Passem els talls de rap per sota l'aixeta. Els assequem amb paper de cuina. Els salpebrem i enfarinem molt lleugerement.
Els fregim, en una paella gran, quan estan daurats (uns 5 minuts, ja es veu), els anem posant un a un a la cassola de ferro colat on acabarem el plat. Els reservem.
Del sofregit (lo segon que fem) junt amb els escamarlans i cloïsses:
Trinxem les cebes ben petites (ho podem fer amb la picadora elèctrica). Tallem els alls a rodanxes petites i ratllem els tomàquets.
Aprofitem l’oli i la paella de fregir el rap per fer el sofregit. 
Hi posem les cebes trinxades , ho salem.
Deixem amorosí la ceba a foc ben lent durant uns 30 minuts, el foc ha de estar ben baix perquè la ceba queda ofegada no fregida. Cuita la ceba, hi posem el tomàquet ratllat i ho deixem coure uns 10 minuts.
Ara, hi afegim els escamarlans i els deixem coure 5 minuts maxim. Hi posem l’all trinxat. Remenem un parell de vegades perquè l’all es cogui una mica. A continuació, hi afegim les cloïsses i TAPEM la paella. Quan les cloïssen estiguin obertes, apaguem el foc.
Continuem:
Amb unes pinces retirem els escamarlans i les cloïsses del sofregit. Els repartim a la cassola on tenim el rap. Ho reservem
Per acabar el plat:
En un cassó, escalfem bé el brou de peix que hem comprat fet.
En una paella amb oli net, daurem una llesca de pa petita. La reservem.
En una olla petita, hi col.loquem el sofregit , el pa i 1 litre del brou que tenim calent i julivert picat. Ho batem i comprovem de sal.
A la cassola on hi ha el rap amb els escamarlans i cloïsses, hi afegim la salsa del triturat anterior.
Deixem que faci xup-xup, uns 10 minuts tot junt. Mirem si hi hem d’afegir més brou. Si ni hem d’afegir, sempre ben calent.
Ja es pot servir el plat.
														
 1h 25min
 1h 25min 
 Etiquetes: 
						Rap
 
						Etiquetes: 
						Rap  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 8825 visites.
 8825 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Carns
 Carns 
  Altres
 Altres 
  
  Rostit
 Rostit 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram